Om oss - Must Have UF

Vi på Must-Have UF erbjuder en närproducerad äppelmust att avnjuta tillsammans med nära och kära. En saft från pressade äpplen utan några tillsatser, en ren naturprodukt. Varan riktar sig till barn, gravida, bilförare eller de som kort och gott vill njuta av en god dryck oavsett ålder.

Hållbart företagande
Hållbar utveckling handlar i första hand om att skapa en verksamhet som medför en positiv påverkan på människa och miljö. Must-Have har i fokus att bidra till samhället genom att framta en affärsidé som uppfyller grundläggande behov men som samtidigt inte visar ett negativt resultat på omgivningen. Vi vill skapa enkla men smarta lösningar utifrån nutidens efterfrågan. 

Vi samarbetar med Äppelgården i Båstad där vi får möjlighet att handplocka äpplen som i vanliga fall inte kommer till användning. Därefter är det Husets Must på Valhall i Ängelholm som producerar äppelmusten. Cirka 65 procent av äpplet blir till must medan de resterande 35 procenten, i form av restprodukt såsom skal och kärnhus, omvandlas till biogas. Därmed har vi möjlighet att använda 100 procent av äpplet. Äpplena är dessutom inte besprutade med bekämpningsmedel vilket innebär att det inte sker någon negativ påverkan på miljön under odlingssäsongen. 

Drycken är pastöriserad vilket innebär att drycken genomgått en värmebehandling som dödar bakterier och mikroorganismer. På så sätt förlängs hållbarheten och möjliggör förvaring i rumstemperatur. Äpplena är handplockade på Äppelgården i Båstad. Därefter är det Husets Must på Valhall i Ängelholm som framställer äppelmusten. Produkten säljs i tre olika förpackningar: 3L bag-in-box, 50 cl glasflaska och 25 cl glasflaska. På varje förpackning finns vår etikett med information om var äpplena är plockade, vem som producerat drycken, hur mycket näringsvärde den innehåller samt hållbarhetsdatum på drycken. 

Vi som driver Must-Have UF är två ambitiösa och målinriktade tjejer som för tillfället studerar ekonomi sista året på Rönnegymnasiet. I vår utbildning ingår möjligheten att starta, driva och avveckla ett företag. Tack vare denna möjlighet får vi en inblick i hur det är att bedriva en verksamhet, utveckla vår problemlösningsförmåga, vår potential att hantera motgångar samt ger oss en möjlighet till att erhålla betydelsefulla lärdomar inför framtiden. Vi vill expandera i vårt närområde samt förespråka närproducerade livsmedelsalternativ. Större delen av det praktiska arbetet utförs tillsammans för att uppnå bästa möjliga resultat inom verksamheten. 

Must Have
Linnea Adbro och Cornelia Dervall

VD
Linnea Adbro 
Linnea gör inget halvdant och med hennes drivkraft för hon företaget framåt. Linnea analyserar marknaden och tar de beslut som hon anser gynna företaget och dess kunder. Med de rätta kontakterna inom området effektiviserar hon arbetet och leder företaget mot de uppsatta målen. 

Ekonomiansvarig
Cornelia Dervall 
Cornelia skapar en ekonomisk struktur och är medveten om de små detaljerna som skapar stora förändringar. Siffror och uträkningar är hennes styrka. Därav utförs arbetsuppgifter såsom att hantera budgetar, bokföring, ekonomisk uppföljning och bokslut. Hon organiserar och strukturerar verksamheten.t